20.05.2009, 23:26
Vanillikastmega rabarberikrõbedik
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Rabarber
- 2 dl Suhkur
- 1 tl riivitud apelsinikoor
PURU
- 1.5 dl Jahu
- 50 g Või
- 1 dl Demerara suhkur
- 50 g Kreeka pähkel
VANILLIKASTE
- 1.5 dl Piim
- 6 dl Vahukoor
- 5 tk Munakollane
- 40 g Suhkur
- 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Lõika rabarber 1 cm tükkideks. Pane potti koos suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Hauta vaiksel tulel kaanega kaetud potis 10 minutit.
Puru jaoks näpi jahu ja või purutaoliseks massiks. Lisa suhkur ja hakitud pähklid ning sega ühtlaseks. Vala rabarberimass võitatud ahjuvormi ning kata puruseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Vanillikastme valmistamiseks kuumuta kastrulis piim ja vahustamata vahukoor peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala kooresegu munavahu hulka ning sega läbi. Kalla segu tagasi kastrulisse ja jätka keskmisel kuumusel pidevalt segades kastme kuumutamist paksenemiseni. Tõsta tulelt, jahuta ja lisa vanillsuhkur. Jahuta kaste täielikult enne serveerimist.