17.08.2010, 23:39
Waterzooi
Klassikaline Belgia roog, mis meenutab veidi suppi või ühepajatoitu. Kana võib asendada
kalaga või siis teha kogu toidu ainult köögiviljadest. Kes selleriga sina peal pole,
võib selle köögivilja lihtsalt välja jätta.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 tk kanakints
- 2 tk Sibul
- 2 tk Šalottsibul
- 1 tk Porrulauk
- 3 vart Varsseller
- 3 tk Porgand
- 2 tk Kartul
- g Või
- 1 l Puljong
- 1 dl Vahukoor
- 3 tk Munakollane
- 0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
- 1 sl Hakitud petersellilehed
- sool, must pipar
Sulata pannil või, pruunista kanakintse mõni minut ning tõsta kõrvale.
Lõika kõik köögiviljad väikesteks tükkideks ja hauta neid 30 g võiga keskmisel kuumusel 10 minutit. Aseta kanatükid köögiviljadele.
Kalla peale nii palju puljongit, et kõik oleks kaetud. Kata kaanega ja hauta keskmisel kuumusel, kuni kana on pehme. Selleks kulub umbes pool tundi.
Eemalda kanatükid ja hoia soojas.
Sega omavahel koor, sidrunimahl ja munakollased ning kalla segades köögiviljade hulka. Kuumuta uuesti, kuid ära keeda.
Täpsusta maitset soola ja pipraga. Tõsta kanatükid köögiviljadele. Serveerimisel puista üle peterselliga.