13.01.2009, 11:57
Kohvimaitseline Kreeka pähkli kook
Kohv muudab vastupandamatuks iga magustoidu või küpsetise, pannes vaimustusest
õhkama ka neid, kes muidu sellest joogist ei hooli.
FOTO:
Koostisosad:
TAINAS
- 3.5 dl Jahu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 3 dl Fariinsuhkur
- 0.5 tl Sool
- 2.25 dl Õli
- 4 tk Muna
- 0.5 dl espresso või väga kange kohv
- 0.5 dl Piim
- 75 g Kreeka pähkel
TÄIDIS
- 250 g Mascarpone
- 200 g kohupiimapasta
- 1 sl Lahustuva kohvi pulber
- 1 sl Hele siirup
- 0.5 dl Tuhksuhkur
KAUNISTUSEKS
- 50 g Kreeka pähkel
Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa suhkur ja sool. Sega juurde õli, munakollased, espresso ja piim. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud massi hulka. Lõpuks lisa hakitud Kreeka pähklid. Vala tainas võitatud piklikku keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit. Jahuta veidi vormis ning kummuta restile tahenema. Lõika jahtunud keeks pikisuunas kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone, kohupiim, kohvipulber, siirup ja tuhksuhkur. Määri kreem kihtide vahele ja kõige peale. Kaunista pähklitega.