Prantsuse šokolaadikook
Koostisosad:
RETSEPT
- 150 g Muscovado suhkur
- 275 g Šokolaad
- 175 g Mage või tükkidena
- 10 ml vanilliessents
- 5 tk Muna (kollased ja valged eraldi)
- 40 g sõelutud jahu
- Soola näpuotsaga
- Tuhksuhkur
- Vahukoor
Kuumuta ahi 170 kraadini.Võita 24cm vorm ja puista suhkruga üle. Aseta kuskile kõrvale 50g suhkrut. Pane šokolaad, või ja ülejäänud suhkur paksu põhjaga pannile ja kuumuta väiksel tulel, kuni šokolaad ja või on sulanud ning suhkur lahustunud. Võta pann tulelt, sega sisse vanilliessents ja jäta sisu veidikeseks jahtuma. Klopi munakollased šokolaadisegusse ja sõelu seejärel sisse jahu. Vahusta puhtas anumas mikseriga munavalged tugevaks vahuks. Tõsta kiirust, raputa hulka soola ja jätka vahustamist. Lisa varem eraldi pandud suhkur ja vahusta edasi, kuni valged on tugevad ja läikivad. Klopi 1/3 munavalgevahust šokolaadisegusse, ülejäänud vaht sega juurde õrnalt. Vala segu ettevaatlikult vormi ja loksuta tasakesi, et ei jääks mulle.
Küpseta 35-45 minuti, kuni kogu uhkus on kerkinud. Tõsta kook välja. Eemalda vormi küljed ja jäta jahtuma.
Puista jahtunud kook üle tuhksuhkruga, serveeri vahukoorega.