17.05.2010, 13:35
Rabarberi-mandlikreemipirukas
Koostisosad:
TAINAS
- 100 g või
- 30 g suhkur
- 2 tk Munakollane
- 140 g jahu
- 20 g kartulitärklis
TÄIDIS
- 300 g Rabarber
- 50 g kooritud mandlid või mandlilaastud
- 50 g Tuhksuhkur
- 3 tk muna
- 300 g Kodujuust
- 100 g Hapukoor
- 75 g suhkur
Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja kartulitärklis omavahel ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Peenesta mandlid minilõikuri või köögikombainiga. Lisa tuhksuhkur ja peenesta veel. Sega munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja mandlisegu ning püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ning laota tainale, vala peale täidis ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.