05.10.2010, 09:37
Vürtsikas riis lillkapsaga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 sl päevalilleõli
- 1 tk hakitud sibul
- 2 tk hakitud porgand
- 200 g Basmati riis
- 50 g Punased läätsed
- veidi punast karripastat
- 9 dl vesi
- 1 tk Lillkapsas
- 100 g Herned (külmutatud)
- mõned röstitud India pähklid
SERVEERIMISEKS
- maitsestamata jogurtit ja mangotšatnit
- sool, must pipar
1. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja porgand ning prae 5 minutit. Sega hulka riis ja läätsed ning minuti pärast ka karripasta ja 9 dl vett. Lisa 1 tl kaupa karripastat ja timmi kogust suurendades endale sobiv vürtsikusaste. Lase toidul keema minna, kata kaanega ja hauta 10 minutit.
2. Tõsta hulka õisikuteks eraldatud lillkapsas ja keeda veel 10 minutit. Lisa enne lõplikku valmimist ka herned. Maitsesta. Kui riis ja läätsed on pehmed, tõsta toit taldrikule, kata pähklitega ning paku kõrvale jogurtit ja tšatnit.