20.09.2010, 22:04
Õunavaht küpsistega
Rootsi magustoit (Äppel fluff med kakor)
FOTO:
Koostisosad:
KÜPSISED
- 2.5 dl nisujahu
- 0.5 dl suhkur
- 100 g toasoe või
- 1 spl vesi
- 1 tk munavalge
- 2 spl suhkur
VAHT
- 6 tk õun
- 6 spl suhkur
- 3 tk munavalge
1. Sega nisujahu, suhkur, toasoe või ning vesi. Aseta tainas umbes tunniks külmkappi. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ning lisa suhkur. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale munavalgevaht ning keera tainas nagu rullbiskviit kokku. Aseta külmkappi tunniks seisma. Lõika tainast 1 cm paksused viilud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit.
2. Küpseta terveid õunu 200-kraadises ahjus tund aega. Kui õunad on pehmed, võta need ahjust välja jahtuma. Jahtunud õuntelt eemalda viljaliha ning lisa sellele suhkur ning kõvaks vahuks klopitud munavalge.