11.12.2010, 12:24
Tšillikana
Tšillikogust võid soovi korral loomulikult vähendada.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 8 kauna punane tšilli
- 4 spl oliiviõli
- 2 tl Koriandriseemned
- 2 tl vürtsköömned
- 1 tl kurkum
- 2.5 cm jupp ingver
- 3 küünt küüslauk
- 1 peotäis värske koriander
- 0.5 tl sool
- kg kana
- 900 g kooritud kartulid
- 25 g või
1. Poolita ja puhasta 4 tšillit seemnetest. Pane köögikombaini koos õli, koriandriseemnete, vürtsköömnete, kurkuma, ingveri, küüslaugu, värske koriandri ja soolaga ning töötle pastaks. Tõsta 2 sl maitsesegu kõrvale.
2. Pista näpud õrnalt kana kaela juurest naha alla ja määri pool pastat rinnafileele. Ülejäänud seguga määri terve kana pealtpoolt kokku. Tõsta lind vähemalt kaheks tunniks maitsestuma.
3. Eelsoojenda ahi 190 kraadini. Rösti kana koos kooritud ja tükeldatud kartulite ning tervete tšillidega tund aega. Pööra kartuleid vahepeal ringi.
4. Sulata või, sega ülejäänud 2 sl tšillipastaga ja nirista kartulitele. Küpseta veel 20–40 minuitt, aeg-ajalt kana leemega kastes ja kartuleid keerates.