06.08.2008, 10:05
Spanakopita
Kreeka köögi klassikaline küpsetis.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Lehttainas
- 500 g Spinat
- 2 sl Või
- 100 g Roheline sibul
- peotäis Petersellilehed
- Sool
- Must pipar
- 1 tk Muna
- 100 g Feta juust
- Muna pintseldamiseks
Rulli tainas kaheks 26 cm läbimõõduga kettaks. Pese spinat, keeda väheses vees 5 minutit, kurna ja pigista kuivaks. Haki peenemaks ja prae võis 5 minutit. Lisa hakitud roheline sibul ja lehtpetersell. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta veidi ja lisa muna. Aseta lehttainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kata spinatisegu ja murendatud fetaga. Tõsta teine tainaketas peale ja suru kahvliga tihedalt servadest kinni. Toksi pealispinnale kahvliga augud ja pintselda munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.