17.07.2008, 11:37
Caesari salat forelliga
Salatiklassik, seekord forelliga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Forell
- Sool
- Must pipar
- Erinevad salatilehed
- 300 g Kirsstomatid
- 4 viilu Röstsai
- Õli pintseldamiseks
KASTE
- 1 tk Munakollane
- 1 tl Prantsuse sinep
- 1 sl Sidrunimahl
- 0.5 dl Oliiviõli
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tl Suhkur
- Sool
- Must pipar
- 50 g Parmesani
Lõika forellifilee neljaks tükiks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kastme valmistamiseks riivi pool juustust peeneks, ülejäänu jäta serveerimiseks. Vispelda munakollane, sinep ja sidrunimahl ühtlaseks. Lisa pidevalt vahustades peene nirena õli, hakitud küüslauguküüned, suhkur, sool ning must pipar. Lõpuks pane hulka riivitud parmesan ja sega ühtlaseks.
Aseta taldrikule salatilehed, poolitatud kirsstomatid ning pannil praetud ja kuubikuteks lõigatud saiad. Tõsta peale soe kalafilee ja serveeri kohe koos kastmega.