29.06.2012, 17:27
Spinati-ricottatäidisega teokarbid
Tervislik spinat on tubli kevadine turgutaja.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Ricotta
- 1 tk Muna
- 50 g Parmesan v. muu kõva juust
- 100 g Spinatilehed
- sool, must pipar
- 200 g suurte teokarpide kujuline pasta
KASTE
- 2 sl Õli
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tk Sibul
- 400 g Purustatud tomatid
- 1 tl Suhkur
- sool, must pipar
PEALE
- 3 sl riivitud parmesan v. muu kõva juusti
Sega ricotta, muna ja riivitud parmesan. Keeda hakitud spinatilehti soolaga maitsestatud vees minuti jagu, kurna ja loputa külma veega. Lisa spinat juustu-munasegule ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda teokarpe soolaga maitsestatud vees 7 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta igasse teokarpi teelusikaga täidist. Kastme valmistamiseks kuumuta kastrulis õli ning lisa hakitud küüslauk ja sibul. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa purustatud tomatid ja kata kastrul kaanega. Hauta 10 minutit ja püreesta. Maitsesta suhkru, soola ja musta pipraga. Vala kaste võitatud ahjuvormi, tõsta peale täidetud teokarbid ja raputa üle riivitud parmesaniga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.