Maasikašarlott
Koostisosad:
RULLBISKVIIT
- 4 tk Muna
- 5 sl Suhkur
- 4 sl Jahu
- 2.5 dl maasikamoos
TÄIDIS
- 400 g Vahukoor
- 4 sl Suhkur
- 80 g Mascarpone
- 1 tk Laimi mahl ja riivitud koor
- 4 lehte Želatiin
- 1 dl Kuum vesi
- 400 g Aedmaasikad
KAUNISTAMISEKS
- 50 g Aedmaasikad
1 Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2 Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10–12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber.
3 Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.
4 Määri õliga kaheliitrine kauss, siis on kooki hiljem kergem kausist kätte saada. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kauss viiludega.
5 Riivi peene riiviga laimikoor, pigista laimist välja mahl ning sega need kokku mascarpone’ga.
6 Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad.
7 Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks.
Nirista želatiin täidisesse ja sega kergelt läbi.
8 Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta šarlott 4 tunniks külmkappi.
9 Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.