03.04.2008, 18:19
Ürtidega baguette
Rootsi keeles - baguette med örter. Kui viis baguette'i on sinu jaoks suur kogus, võid mõned külmutada.
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 dl Vesi
- 0.5 dl Rapsiõli
- 25 g Presspärm
- 2.5 tl Sool
- 500 g Rukkijahu
- 380 g nisujahu
- Peeneks hakitud ürte (basiilik, murulauk)
Lisa leigele, 37-kraadisele veele õli ja pärm. Sega pärmi lahustumiseni. Lisa sool, jahu ja ürdid. Sega tainaks. Lase 1 tund kerkida.
Vormi tainast 5 baguette’i. Aseta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase pool tundi kerkida. Soojenda ahi 275 kraadini, aseta saiad küpsetusplaadile, kuhu on valatud 1 dl vett, ja tõsta 15 minutiks ahju alaossa küpsema.
Kogustest valmib 5 tk.