Kana-juustukeeks
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Kanafilee
- 30 g Või
- Paprika (jahvatatud)
- 4 tk Muna
- 1 dl Piim
- 150 g Jahu
- 1.5 tl Küpsetuspulber
- 100 g Kodujuust
- g Juust (tugevamaitseline, nät. Pikantne)
- 15 lehte Basiilik (värske)
- 1.5 dl Päevalilleõli
- Sool
- Must pipar
- Tšilli (valikuline)
1 Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks, veereta paprikapulbris ja kuumuta kergelt kuumas võis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta jahtuma.
2 Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ristkülikukujuline 25 cm keeksivorm küpsetuspaberiga.
3 Riivi juust, lõika basiilik ribadeks.
4 Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.
5 Vala tainas kanaribadega vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 45 minutit. Veerand tundi enne valmimist puista üle riivjuustuga, pruunistumiseks tõsta küpsetamistemperatuur 210 kraadini. Proovi küpsust noateraga – kui tera jääb tainast puhtaks, on keeks valmis.
6 Serveeri veidi jahtunult või jahedalt värske lehtsalati ja kirsstomatitega.
Keeksist saab 12 viilu