Tostaditas ehk head snäkid
Koostisosad:
RETSEPT
- maisijahust valmistatud chipsid
- 100 g Juust
OAKATE
- 400 g kuivatatud punased aedoad
- 2 tk Sibul
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tk tšilli
- 1 leht Loorber
- Õli praadimiseks
- tl Vürtsköömen
- 125 g Kooritud tomatid
- Sool
- Must pipar
Kui vürtsikale tomati-hakklihakattele vaheldust vajad, proovi seda toitvat ubadega varianti. Kate sobib väga hästi ka iseseisva toiduna või lisandiks.
Leota ube üleöö külmas vees, loputa ja aseta külma veega keema. Vett peab olema ubade pinnast 2–3 cm rohkem. Lisa 1 peeneks hakitud mugulsibul, 1 küüslauguküüs, hakitud tšilli ja loorberileht. Keeda mõõdukas kuumuses kaane all, mõne aja pärast lisa 1 sl õli ja keeda ubade pehmenemiseni.
Vajadusel lisa tulist vett. Kuumuta pann ning prae sibul ja meelepärane kogus küüslauku pehmenemiseni. Lisa tomat ja vürtsköömned ning keeda 3–4 minutit. Alusta segule ubade lisamist, kuni saad ühtlase kreemja massi. Maitsesta soola ja pipraga ning jahuta. Kata maisitortiljad või -nacho’d oaseguga, puista peale juustu ning küpseta 220-kraadises ahjus kuni juustu sulamiseni.
Kogustest valmib 30 tk.