03.11.2010, 11:38
Köögiviljasupp maheda küüslauguga
Lihtne supp, mis ei koorma eriti keha, kuid mida saab soovi korral suitsuvorstiga toekamaks teha.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Küüslauk
- 2 tk Kartul
- 1.5 l Aedviljapuljong
- 900 g Purustatud tomatid
- 1 tk Harilik sibul
- 1 tk Porgand
- 1 tk Kollane paprika
- 1 tk Punane paprika
- 1 tk Varsseller
- 1 sl Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Lauasuhkur
- Tüümian
- Rosmariin
Lõika küüslaugumugula pealt nii palju ära, et paljastuks küünte sisu. Piserda peale pisut õli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Seejärel eemalda pehme sisu kestadest ja hõõru vähese soolaga ühtlaseks pastaks.
Lõika aedviljad kuubikuteks. Kuumuta neid väheses õlis mõni minut, lisa siis tomatikonserv, puljong ja küüslaugupasta ning keeda viljade valmimiseni. Pane hulka ürdioksad aroomi lisamiseks. Kui tomat on väga happeline, lisa pisut suhkrut. Maitsesta ja serveeri hakitud varsselleriga.