12.11.2008, 12:19
Evelin Pange veiseliha õllega
Noore staarnäitleja: "Mulle maitsevad veiseliha-õllehautised, see on eriti hea kombinatsioon!"
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g taine veiseliha
- 3 tk Sibul
- 100 g Porgand
- Juurseller
- 1 tk Roheline paprika
- 100 g Šampinjonid
- 40 g Jahu
- 0.25 tl sinepipulber
- sool, pipar
- 3 dl tume õlu
- 3 dl veisepuljong
- 100 g Peekon
- 1 leht Loorber
- Õli praadimiseks
Prae tükeldatud köögivilju õlis umbes 5 minutit, siis tõsta haudepotti. Sega jahu sinepi ja maitseainetega ja keeruta kõik lihatükid jahusegus läbi. Prae lihatükid järk-järgult koos peekoniga kuni pruunistumiseni. Tõsta haudepotti. Sega järelejäänud jahu pannil rasvainega. Vala tasakesi juurde õlu ja lase keema. Kalla õlu ja puljong haudepotti ning lisa loorberileht. Sega hoolega. kata pott kaanega ja hauta mõõdukas kuumuses 1,5 tundi või kuni liha on pehme.
Eriti hea on see koos kartulipudruga!