23.01.2012, 08:58
Odrajahukarask köömnetega
Karask on tõeline mugavusküpsetis, mis maitseb nagu hõrk leib, kuid mille valmistusprotsess on palju lollikindlam, kiirem ja lihtsam kui koduleival. Ei mingit kääritamist, kergitamist ega juuretisega möllamist. Kohevat karaskit võid valmistada pannil või ka leivavormis.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Muna
- Keefir või
- 3 dl pett
- 2 spl Pruun suhkur
- Sool
- 2 spl Õli
- 4 spl Nisujahu
- 6 dl Odrajahu
- 2 tl Söögisooda
- Või (sulatatud, määrimiseks)
- Köömen (soovi korral)
Klopi munad lahti, lisa keefir, näpuotsaga soola, suhkur, köömned ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma. Selleks kulub 35–45 minutit. Võta karask ahjust ja määri pealt sulavõiga.
Parim soojalt või ja juustuviiluga.