24.09.2018, 11:00
NÄDALA STARTER | Ajurvedalik mulligatawny kana ja õuntega
Mulligatawny on Indiast pärit rikkalik mahedamaitseline supp kana ja kookospiimaga. Õunad sobivad suppi ideaalselt. Koostisosasid on küll palju, kuid suurem osa neist on sügisesel ajal kõikidel turgudel ja poodides olemas ja tegelikult ei juhtu ka siis suurt midagi, kui mõni köögivili teisega asendada või hoopis panemata jätta. Magusmahe kreemjas supp on kindlasti proovimist väärt.
FOTO:
Koostisosad:
- 500 g kanafileed või naha ja kondita kintsuliha
- 2 sl garam masala maitsesegu
- soola
- 50 g võid
- 2 keskmist porgandit
- 2 sellerivart
- 2 sibulat
- küüslauguküünt
- pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
- 2 suuremat rohelist õuna
- 2 keskmist kartulit
- 1 keskmine bataat
- 100 g punaseid ube (24 tundi eelnevalt leotatud või siis konserveerituna)
- 1 l kanapuljongit
- 400 ml kookospiima
- 200 g suvikõrvitsat
- 200 g muskaatkõrvitsat
- 100 g beebispinatit või külmutatud spinatit
- 2 kooritud ja tükeldatud tomatit
- 1 sl valge veini äädikat
- soola ja pipart
PEALE
- röstitud ja hakitud India pähkleid
- hakitud värsket koriandrit