Unustage soe piim! Parim jook on kirsimahl, mis suurendab organismi melatoniini taset. Euroopa toitumisuuringute ajakiri leidis, et kirsimahl pikendab und vähemalt 30 minutit ja suurendab sügavat und. Ent pidage meeles, kirsimahl võiks olla naturaalsel kujul, valmistage see mahlapressi abil. Kui mahlapressi pole, soovitatakse kirsse süüa 1 tund enne magamaminekut.

Kiivid

Rohelised troopilised puuviljad on suurepärane suupiste, mis aitavad teil une raskustest üle saada. Taiwani ülikooli teadlased leidsid, et üks tund enne magamaminekut peaksite nautima kahte kiivit. Pärast kahe kiivi söömist, uinute 45 minutit kiiremini. Peale selle muutub une kvaliteet palju paremaks. Lisaks sisaldavad kiivid serotoniini ja antioksüdante, mis on kasulikud vererõhu haiguste puhul.

Rahustavad teed

Piparmündi ja kummelitee on kahtlemata enne uinumist parim valik. Kummelitees olevad aminohapped aitavad lõõgastuda ja mõjuvad kerge rahustina.Piparmünditeel on rahustav ning suisa valuvaigistav toime. Piparmünt aitab unetuse ja liigse erutuvuse vastu. Kuid joo kuskil 40-30 minutit varem, enne magamaminekut.

Mandlid

Imelised mandlid on rikkad trüptofaani ja magneesiumi poolest, mis aitavad lihaseid lõdvesetada. Mandlis leiduvad valgud aitavad hoida veresuhkrutaseme ühtlasena magamise ajal. Proovi peotäis leotatud mandleid tunnike enne magamaminekut.

Linaseemned

Linaseemned sisaldavad palju kasulikke aineid: nad on rikkad Omega3, Omega6 ja ka Omega9 poolest, mis on vajalikud et tagada paks ja magus uni. Arvukalt inimesi on avastanud, et 1 teelusikatäis jahvatatud linaseemneid toob neile oivalise une.