Koostisosad:

  • 1 kg pisikesi kartuleid
  • 220 g viilutatud suitsupeekonit
  • 1 pk jääsalatit
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl mahedamaitselist majoneesi
  • soola, pipart
  • suur punt värsket lehtpeterselli
  • 4 portsjonit

Valmistamine:

  1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal lõika peekonist 2–3 cm laiused ribad ja pruunista kergelt pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma. 
  2. Sega omavahel hapukoor ja majonees, maitsesta soola-pipraga.
  3. Haki petersell. Rebi jääsalat suuremateks tükkideks. 
  4. Kui kartulid valmis, kurna ja lase üleliigsel veel aurustuda. Sega kohe juurde peekon, petersell, jääsalat ja kaste. Serveeri soojalt, aga maitsev on see ka külmana.