15.08.2018, 14:00
JALKAÕHTUKS LAUALE vürtsikad veiseliha quesadilla 'd paprikasalsa ja guacamole 'ga
Täna mängitakse Tallinnas Lilleküla staadionil taas kord superjalgpalli. UEFA Superkarika raames lähevad vastakuti Madridi Real ja Madridi Atletico. Telepildis jõuab mäng 50 miljoni televaatajani ligi 100 riigis ja meilgi saavad jalkafännid, kes staadionile mingil põhjusel ei mahu, seda teleri ees nautida. Kuueeurost õlut pole vaja nüüd selle jaoks osta — võta miskit odavamat kõrvale, saad äkki näpud taha Hispaania või Mehhiko märjukesele. Pakume sulle selle kõrvale kihvti näputoidu, mida terve maailm peab Mehhiko omaks, ent mis on tegelikult miks Mehhiko põlisrahvaste ja Hispaania maadeavastajate toidutavadest. Kombineerides oma laual nende särtsurahvaste toite, võid pärast kõigi ees hoobelda, et veetsid staadionil toimuvaga võrreldes vähemalt sama tulise jalkaõhtu omaenese kodus. Ja mis peamine, seda toitu jagub mitmele, nii et kutsu seltskond kokku!
FOTO:
Koostisosad:
Veiseliha quesadilla'd
- 500 g veise välisfileed
- 6 suurt nisutortiljat
- 6 dl riivjuustu
- minimaisi
- ananassiviile
- jalapeno-rõngaid
- soola, pipart
- praadimiseks veidi õli
Paprikasalsa
- 1 punane paprika
- 1 kollane paprika
- 1 punane sibul
- 250 g kirsstomateid
- sl hakitud värsket koriandrit
- 0.5 laimi mahl
- 2 sl oliiviõli
- soola, pipart
Guacamole
- 2 küpset avokaadot
- 1 küüslauguküüs
- veerandi laimi mahl
- 2 sl paksu maitsestamata jogurtit
- meresoola, musta pipart