Eesti õunasortide kasutusspikker

‘Tiina’ — mahlane, magusa maitsega lauaõun, ei sobi töötlemiseks.
‘Koit’ — mahlane, magushapu lauaõun, sobib ka mahlaks, kuivatamiseks.
‘Antonovka’ — magushapu või hapu, vürtsika maitsega, sobib moosiks, küpsetamiseks.
‘Talvenauding’ — mahlane, vürtsika magushapu maitsega lauaõun, sobib ka mahlaks.
‘Tellissaare’ — tiheda viljalihaga magushapu lauaõun, sobilik mahlaks, kompotiks, kuivatamiseks.
‘Martsipan’ — hea magemagusa maitsega lauaõun, ei sobi töötlemiseks.
‘Valge klaarõun’ — väga mahlane ja hapukasmagus lauaõun, hea mahlaks, kompotiks, moosiks, kuivatamiseks.
‘Suislepp’ — mahlakas ja magushapu lauaõun ja mahlaõun.
‘Krameri tuviõun’ — mahlane ja magushapu lauaõun, väga hea mahlaõun, saab kuivatada, ei sobi kompotiks.
‘Sügisjoonik’ — magushapu kompotija mahlaõun, sobib kuivatamiseks.
‘Liivi kuldrenett’ — üks parema maitsega õunu, sobib kompotiks, aga mitte moosiks.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena