Juustud sünnivad karjamaal: kuidas saadakse juustude kuningat Parmigiano Reggiano't
(7)“Iga juustu taga on erisugust rohelist tooni ja erisuguse taeva all laiuv karjamaa,” mõtiskles kord Palomar, itaalia kirjaniku Italo Calvino alter ego, prantsuse juustukaupluse järjekorras. Itaallased on prantslaste järel ühed tuntumad juustugurud, siin valmivad Põhja-Itaalia Asiago ja Montasio, Padania madaliku lehmapiimajuust Grana Padano, sinihallitusjuust Gorgonzola, lambapiimajuust Pecorino Romano ja värske Mozzarella di Bufala.
Parmigiano Reggiano on Vahemeremaade köögi supernäide. Tänu parmesani universaalsusele sobib see nii pastaroogade, riisi kui ka suppide maitsestamiseks, seda võib süüa näksina või lisada salatitesse. Sobib serveerimiseks puuviljade, pähklite ja traditsioonilise palsamäädikaga (kas aceto balsamico tradizionale di Modena või aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia). Loe edasi, et teada saada, kuidas neid imelisi juustusid valmistatakse ja säilitatakse.