22.06.2019, 09:00
SÄRISEVAT JAANI! Rabarberilehes grillitud beebiforell
Seda rooga võib nimetada omal moel kala en papillote’i edasiarenduseks, kuid paberi asemel on kasutatud rabarberilehte. Rabarberileht annab kalale mõnusalt hapuka maitse ning samas hoiab küpsedes niiskust ning kala jääb nauditavalt mahlane.
FOTO:
Koostisosad:
Rabarberilehes grillitud beebiforell
- 2 tk Beebiforelli (200 grammi)
- tk Hakitud küüslauguküünt
- Peotäis hakitud tilli
- Mõned tillioksad kala sisemusse
- Peotäis hakitud petersellilehti
- 4 sl Sidrunimahla
- 4 sl Sojakastet
- 1 sl Mett
- Oliiviõli
- Soola
- Pipart
- Suuri rabarberilehti
Hea teada! Rabarberilehes saab küpsetada väiksemaid kalasid: ahvenat, suuremaid räimi, särge ja muid kodumaistest kaladest; beebiforelli, väiksemaid makrelle jm kalu rahvusvahelisest valikust.