Sajandivanune Fassbrause: alkoholivaba suvine värskendus
Üle saja aasta tagasi Berliinis leiutatud Fassbrause oli algselt õunte, ürtide ja linnastega vaadijook, mida serveeriti õlle alkoholivaba alternatiivina.

Koostisosad:
Fassbrause
- 0.7 dl Sidrunist pressitud mahl
- 4 dl Heledat siirupit
- 1 dl Mullivett
- 0.33 l Alkoholivaba õlut
- Jääkuubikuid
- Mündilehti
Seda nimetatakse ka “Sportmolle’ks”, kuna sõna “molle” tähistas Berliini dialektis õlut, ning soovitatakse tarvitada pärast kehalist koormust. Fassbrause on huvitav kooslus õllest tulenevast kergelt mõrkjast, sidruni hapukast ja siirupi magusast maitsest, mis annab kokku janu kustutava ja värskendava joogi, kirjutab Luide oma blogis.
Alkoholivaba õlu baasil valminud Fassbrause on hmaitsvaks ja kalorivaeseks alternatiiviks spordijookidele, samuti neile, kel vaja autorooli istuda. Võrreldes poes müüdava Fassbrausega on ise tehtud jook natukene vähem magus ja tugevama õllemaitsega. Lisasin koos mahlaga ka pisut sidruni viljaliha, aga eks see ole maitseasi - kellele meeldib viljalihaga jook ja kellele ilma.