„Esimese koha pälvinud tootel on väga selge seos Hiiumaa kohaliku toidupärandiga alates toorainest kuni legendini, olles nii kõige kõrgema potentsiaaliga toidusuveniir. Konkursi järel arendame koostöös tootjaga ka pakendi disaini, mis toote olemuse suveniirina veelgi paremini esile tooks,“ ütles hindamiskomisjoni esinaine, ERMi teadur Anu Kannike.

Toidupärandil põhineva tootearenduse toetamiseks ja ERMi toidusuveniiri märgise tootmisse kaasamiseks premeeritakse esikohta 300 euroga ning teist ja kolmandat kohta 100 euroga. ERMi toidusuveniiri märgisega tooted planeeritakse muuseumipoodi müügile tuua hiljemalt tänavu sügisel.

Konkursi hindamiskomisjoni kuulusid Anu Kannike (ERM), Pille Runnel (ERM), Kairi Ustav (ERM), Liina Kuzemtšenko (ERM), Merle Roomets (ERM), Reet Piiri (ERM), Anu Järs (ERM), Ester Bardone (Tartu Ülikool), Ülle Jukk (Jõgevamaa Koostöökoda) ja Kai Lobjakas (Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum).

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid