ARVAMUS | Süteglamuur: Eesti väligrillidel on – usutavasti ja enamasti – selle aasta testisõidud ammu tehtud
Aga hoiaks sellel aastal grillimisel ja piknikel selget joont: kvaliteet üle kvantiteedi. Võtke vähem, aga paremini – taldrikule tõstke ja klaasi valage maitse, mitte mahu pärast. Jookske, pikutage ja suhelge palju. Seda kõike õues ja varavalgest hilisõhtuni. Suviste pidustuste, aga ka lihtsate õhtuste grillimiste parimaks õnnestumiseks tasuks rõhuda ettevalmistusele: planeerida menüü ja joogikaart, aga ka järgnevad hommikud ja lõunad. Sedasi saab lasta muretsemata koguda hoogu ka näiteks kolmepäevasel söögi-joogi nautimise talgul.
Nii on võimalik pikkida mitmepäevane grillimisaeg täis neid toite, mis igal teisel päeval mõttesse ei sigine. Samuti toite, mida saab teha suurema seltskonnaga – näiteks matta kuumade kivide vahele maha 12 tunni lammas või keerata tulekoldel tervet piimasiga. Samuti küpsetada torte ja kooke, mis igapäevaselt tunduvad dieeti tapvad. Kvaliteet üle kvantiteedi. Alati on variant ka veeta grillipeod lihavabalt. Miks mitte.
Eesti väligrillidel on – usutavasti ja enamasti – selle aasta testisõidud ammu tehtud. Räägime nüüd aga grillimisest mitte gurmeevõtmes, vaid veel lihtsamatest roogadest kui peekonisse rüütatud spargel või samal põhimõttel küpsetatud sinihallitusjuustuga täidetud šampinjonikübarad. Teeme juttu grilltoodetest, mida poes naksti näppu võtta ja tulele visata, joobudes õnnest, et kevad võidu sai.