1. Kui kasutate järgnevaid põhireegleid, võite olla kindlad, et teie pildid on ilusad ja ka kokad kiidavad!
  2. Valige endale hea valgusega, võimalusel aknaalune koht, sest ilusat pilti saab teha ainult hea valgusega!
  3. Suurim möödapanek oleks toidu pilisatmisel kasutada välklampi - pilt tuleks siis tume, lame, toidul kaob sügavus ja isikupära.
  4. Toidu pildistamisel on oluline kompositsioon ja taust. Alati on soovitus teha toidust erinevaid pilte. Üldplaan, kus on näha koka paigutatud kunstiteos. Katsuge leida soviv nurk, kus on näha toidu koostisosad, tekstuur ja värv. Pildile võib kutsuda ka teenindaja, kes serveeritud toitu hoiab. Pildistamiseks sobiva vaatenurga leidmiseks katseta kõigi kolme teljega (ülevalt-alla, paremalt-vasakule, lähedalt-kaugemale). Mõni toit näeb parem välja ülevalt vaadates, teise puhul peaks aga huvitava profiili jäädvustamiseks pildistama toitu tema enda tasandilt. Kas soovid, et kogu vaade oleks fookuses või et pildil eristuks mingi kindel ala-detail? Kas soovid teha lähivõtet või eelistad jätta kogu objektti ümbritsevat pildile? Vaata kokaraamatuid, ajakirju, toidufotograafide kodulehti, mõtle erinevatele kontseptsioonidele ning katseta julgelt. Kasutades ka madalamat võttenurka, mõjub toit suursugusemalt.
  5. Soovitus on jälgida kolmandiku reeglit, üldiselt aitab see saavutada kompositsiooniliselt hea foto. Selleks jaotame lehe pinna mõlemat pidi kolmeks. Kokku saame üheksa ruutu, st tekivad fookuspunktid, mille peal olevad elemendid on kõige kiiremini haaratavad ja kompositsioon on paigas.
  6. Kindlasti peab jälgima, et pildil ei ole segavaid ja mitteolululisi detaile.
  7. Improviseeri valgusega, kasuta teise kaamera taskulampi, väikest peeglit. Teravus pane alati toidule.
  8. Toidupilt peaks olema ruumiline ja isuäratav.
  9. Kasuta ekraanil säri liugurit, mis aitab leida sobiva valguse tasakaalu.
  10. Kontrastse valguse korral kasuta HDR režiimi. Teadjad kasutavad lisaks sobivaid filtreid.
  11. Toidu pilt peab andma meile ülevaate, mida me sööme.
  12. Pildista ja söö toitu värskelt ja õigel temperatuuril.
  13. Toidu pildistamine ei ole restorani külastades teie põhieesmärk. Pildile lisage restorani nimi ja võimalusel ka koka nimi, kes selle imelise toidu valmistas.

Eesti Toidumessi peakorraldaja, tippkokk Angelica Udeküll ütleb, et ilusad toidupildid meeldivad kõigile, eriti kokkadele.

”Kui ilusast toidust on tehtud ilus pilt, siis on see hea reklaam nii restoranile kui toidu tegijale. Halva kvaliteediga pilt võib tunduda mõnel juhul isegi pahatahtliku solvanguna toidu autori aadressil. Seega tasub alati enne foto avalikku üles laadimist mõelda, kas telefoniga pildistatud toidufoto on siiski piisavalt kvaliteetne, et sellega ei tekitataks ebameeldivusi kokale või ettevõttele, kelle kokakunsti läbi oma telefoni laiale üldsusele vahendate," lisab Udeküll.