FOTOD | Eestlaste lemmikjäätise tootja La Muu avas tehase kõrval oma kohviku
Eile avas Eesti üks armastatuim käsitööjäätiste tootja La Muu oma tehase kõrval Telliskivi Loomelinnakus ka kohvik-pood-laboratooriumi, kus saab maitsta, süüa ja kaasa osta üle 20 superspecialerisordi jäätist ehk maitseid, mida kuskilt mujalt ei saa. Umbes pooled erisortidest on veganjäätised ja sorbetid.
La Muu on esimene Eesti ökojäätist ja sorbette tootev ettevõte, turule tuldi 2012. aasta detsembris. Järgmise aasta suvel alustati välimüügilettidega Tallinnas, 2014. aastal Pärnus. 205. aasta suvel avati esimene La Muu kohvik Rahva Raamatu rendipinnal Tallinnas Viru keskuses. 2016. aasta alguses koliti tootmine Telliskivi loomelinnakusse.
Ettevõtte lõi kaks noort meest, Rasmus Rask ja Priit Mikelsaar, eesmärgiga pakkuda inimestele midagi erilist, leida endale uus väljakutse ning arendada kohalikku jäätisekultuuri. „Minul sai pangas üks etapp läbi. Pidin valima, kas jääda või teha kannapööre. Otsustasin viimase kasuks, tulin töölt ära ning hakkasin mõtlema, mida edasi teha. Kuna alates 2004. aastast osalesin ka Uuskasutuskeskuse asutamises ja arendamises, sain ettevõtluspisiku sisse. Nõnda tunduski La Muu loomuliku jätkuna,” meenutab Rask.
Õnnestunud oli ka algaja jäätisetootja ajastus, sest hipsterliikumise kõige positiivsem külg tõukas tagant ka jäätisetootmisele. Uuendustele väga vastuvõtlik sootsium andis mõista, et turgu on isegi kõige obskuursematele asjadele, maitsetele ja mõtetele.