FOTOD | Pärnakad lõid restoranide nädalale hääled sisse Jaanihanso uues siidrimajas
Eile õhtul lükati mõnuslt maalähedase õhtusöögiga käima juba neljas Pärnu Restoranide Nädal, kus sellel korral pakuvad oma parimaid eineid nii lõunal kui õhtul taas 25 suvepealinna restorani. Galaõhtusöögil aga pandi taaskord neist 13 restorani peakokad ühte kööki toimetama ja maitseid kokku punuma.
Õhtusöögi maitsete kokkusobivuse eest vastutas sellel korral Villa Wesseti peakokk Mart Kukk, kes ütles, et üritas panna rõhku sellele, et kõikide kokkade tugevued saaksid parimal viisil maitsjatele ja õhtusööjatele ette näidatud.
Juba neljandat korda toimub Pärnu Restoranide Nädal - 7.-15. aprillil 2018 - eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele.
Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk Erik Tammeleht otsustas restoranide nädala menüüs pakkuda sellist kala, mida paljud pole ilmselt maitsta saanud. Lõunasöögil pakutav ümarmudil on ahvenaliste sugukonda kuuluv kala, kes avastati Pärnu vetest selle sajandi algul.
“Pakume värkset kohalikku kala, mis püütud siitsamast Pärnu lahest. Ümarmudil on küll seni vähe kasutust leidnud, kuid tegelikkuses väga meeldiva maitsega ja soovitan kõigil tulla proovima,” tutvustas Tammeleht.
Restoranide nädalal osalevad einelad pakuvad sel perioodil 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 / 12 eurot ja 3-käigulist õhtusööki 18 / 20 eurot. Pakutavad toidud on valitud a´la carte menüüst, et enim meeldinud roogi saaks ka hiljem restorani külastades tellida.