Patuvaba pastaroaga kergemalt kevadesse
Kevadel saab alguse uus eluring, mistõttu tuleks nüüd ka kehale pisut puhkust anda ja oma kokkamisoskust proovile pannes kosutavatest lohutustoitudest patuvabamad versioonid valmistada.
Koostisosad:
Kanahakkliha-pastaroog brokoliga
- 150 g Talleggi broilerifileest hakkliha
- 100 g Täisterapastat (nt penne)
- 100 g Brokoliõisikuid
- Väiksem sibul
- Küüslauguküüs
- 20 g Mozzarellat
- Oliiviõli
- Peotäis basiilikulehti
- Sorts sidrunimahla
- Soola
- Pipart
Personaaltreeneri ja Talleggi saadiku Rauno Rikbergi sõnul sobivad kargetesse märtsiõhtutesse kiirelt valmivad pastaroad. Need pakuvad piisavalt kosutust, kuid lubavad nutikalt valitud lisanditega eksperimenteerides siiski piirata toidukorra kaloraaži ning muuta kosutava roa seeläbi patuvabaks naudinguks.
„Näiteks aitab pastarooga tervislikumaks muuta koduse hakkliha vahetamine kergesti seeditava kanahakkliha vastu. Koorese kastme asemel proovi aga sidrunimahla ning oliiviõli külluslikku kooslust ja pastast eelista kindlasti täisteraversiooni,“ jagas Rikberg nippe armastatud pastaroa tuunimiseks.
Mõnusaks argiroaks soovitab personaaltreener katsetada Britt Paju retsepti, kus kevadist särtsu lisavad maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks peetava brokoli krõmpsuvad õisikud ning organismi proteiinivajaduse eest kannab hoolt kerge, kuid toitev kanafileest valmistatud hakkliha.