„Näiteks aitab pastarooga tervislikumaks muuta koduse hakkliha vahetamine kergesti seeditava kanahakkliha vastu. Koorese kastme asemel proovi aga sidrunimahla ning oliiviõli külluslikku kooslust ja pastast eelista kindlasti täisteraversiooni,“ jagas Rikberg nippe armastatud pastaroa tuunimiseks.

Mõnusaks argiroaks soovitab personaaltreener katsetada Britt Paju retsepti, kus kevadist särtsu lisavad maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks peetava brokoli krõmpsuvad õisikud ning organismi proteiinivajaduse eest kannab hoolt kerge, kuid toitev kanafileest valmistatud hakkliha.

Valmistamine
  • Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente küpsusastmeni (u 7 minutit). 
  • Kui keemisaja lõpuni on jäänud 2-3 minutit, lisa ka brokoliõisikud. 
  • Keeda lõpuni, kurna sõelal (jäta pisut keeduvedelikku alles) ja loputa kiirelt külma vee all – nii saad sõmera pasta ja erksavärvilised brokoliõisikud ühekorraga. 
  • Kuumuta keskmise kuumusega õlisel pannil hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta u 3-4 minutit. 
  • Lisa hakkliha ja kuumuta segades u 2-3 minutit, kuni liha on küpse moega. 
  • Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega juurde pasta-brokoli ning riivi peale mozzarella. 
  • Kui segu tundub kuiv, lisa veidi pastakeeduvett. Võid katta panni kaanega ja paar minutit veel kuumutada, kuni juust on sulanud või küpseta toit lõpuni ahjus. 
  • Viimasel juhul kasuta kas eraldi ahjuvormi või kohe alguses kuumakindlat panni ning küpseta pastasegu 200-kraadi juures ahju ülemises osas u 5 minutit. 
  • Juust peab olema kindlasti küpsenud ja roog kergelt krõbe.
  • Serveeri koos värske salati ja basiilikulehtedega!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena