Pole hullu, me ütleme ise – selles on palju keemiat ja vähe puhast toitu! Nii lihtne see ongi! E621, E635, E150c jne. Lisaks kuivatatud köögiviljad ehk siis mitte värsked! Soola on lisatud peotäiega kui mitte kopaga. Lihapulbrid, mõnes on isegi kuivatatud köögiviljapulbrid. Õudne! Lisaks veel maltodekstriin? Keegi teab, mis see on?

Internet ütleb, et see on ideaalne süsivesik, mida kasutavad sportlased treenimisel enne ja pärast trenni. Kindel, et tahad lisada seda oma tervislikule supile, mida sööd ise ja Su lapsed? Või tahaksid puljongit juua niisama ehk ajada keema ja juua nagu teed?

Millest koosneb puljong, millest kuubik?

Muidugi ei tea, kas oled tähelepannud, aga poeriiulitel on täitsa olemas valmis vedelpuljongid. Nimelt Food Studio naturaalsed, laktoosi- ja gluteenivabad puljongid. Sobivad imehästi suppide, risotode ja hautiste põhjaks või kasvõi niisama joomiseks. Vaataks korraks, mis seal sees on? Võtame näiteks Food Studio kanapuljongi ning selle sees on: Kanapuljong (vesi, kanakondid ja -tiivad, sibul, porgand, petersellijuur, oliiviõli, loorber, must pipar), meresool.

Ei ühtegi E-ainet, ei mingeid säilitusaineid, vaid puhas ja aus! Kodulehelt leiame, et alguses tükeldatakse ja siis röstitakse kõik aedviljad. Siis pannakse külma vette keema. Eri maitsete saamiseks lisatakse kas kana- või kalasupikogu, veisekondid või siis näiteks Aasia puljongit tehakse nii, et kõigepealt tehakse valmis kanapuljong ning sellele lisatakse aasiapärased köögiviljad, mis annavad aasiapärased hõrgud maitsed ja lõhnad.

Puljongite keemisaeg on minimaalselt 12 tundi, mõni nendest keeb isegi rohkem. Võrrelgem ka värve. Food Studio Kanapuljong on tume, see tuleneb sellest, et aedviljad röstitatakse enne keetmist. Lõhn on puhas ja meeldiv. Kuubiku oma on hele ning mingi sodi jääb põhja ning lõhn on pigem keemiline.

Võrdlus on kiire ja korralik. Unusta puljongikuubik, see on minevik ja ebatervislik. Kui saad ja aega on, keeda oma korralik puljong ise või kasuta Food Studio puljongeid, aga palun, ära kasuta enam ealeski puljongikuubikut!