NOSTALGIASÖÖK 1950 | Et kehvast veiselihast asja saaks, pani pärastsõjaaegne perenaine böfstroganovi tehes pannile särisevat searasva
Maitsed.ee EV100 Nostalgiasöökide projektis oleme jõudnud ajarattal juba sõjajärgsesse aega ehk 1950datesse. Kui uurida tolle kümnendi retsepte ja toite, siis leidub kümneid ja sadu roogi, milles kasutatakse veiseliha - hautised, kastmed, tarrendid ja nii edasi. Huvitav miks?
Loomulikult ei ole tegemist tänapäevases mõistes veiselihaga - muruväljadel vabalt jooksnud või maisi õginud veiste marmorse lihaga -, usutavasti oli toona lettidelt saadav liha ikkagi pärit suvaliselt piimalehmalt. Konsumeerimiseks löödi ju maha kõik piimalehmad, kes enam piima ei andnud. Liha tuli ära süüa ning hautamisretseptid olid väga levinud. Peaaegu igas toonase kümnendi ajakirjas "Nõukogude Naine" olid mõned veiseliha kasutavad toidud ära trükitud.
Videos nähtava veiseliha böfstroganovi hautas filmilindile valmis Academic Food Labis labori peakokk Priit Toomits. Suured tänud temale meiega 1950datesse kaasa rändamast!
Head vaatamist ning pidage meelest, et väikene ajarännak toiduga on vaid tunnise kokkamise kaugusel. Head isu!
VAATA LISAKS: