21.12.2017, 16:30
KOMBUCHA | Pirni-kardemoni-laimikokteil
Lisaks tervislikele päevastele jookidele tahtsin valmistada toimiva alternatiivi õhtusele napsile. Siinne teeseenejook on viskikokteili alkoholivaba vaste. Tegemist on peene joogiga, millest saab kindlasti külaliste lemmik, mis pakub neile võimalust koostisaineid ära mõistatada.
FOTO:
Koostisosad:
Pirni-kardemoni-laimikokteil
- 1 tk Suur pirn
- 0.5 tk Laimi värskelt pressitud mahl
- Kardemonikaun
- Pisike näpuotsatäis soola
- 400 ml Maitsestamata teeseenejooki
- Mahlapress (külmpress)
- õhukindla korgiga 500 ml klaaspudel
Kagu-Aasiale omastest kardemoni ja laimi maitsetest inspireeritud jooki on lihtne kodustes tingimustes valmistada ning sel on palju maitsenüansse. Mina kasutan tavaliselt pirnisorte Conference või Bartlett ning pesen need korralikult puhtaks, kuid ei koori. Mulle meeldib koore tekitatud hägus vedelik, aga kui eelistad piimjasvalget mahla, siis koori pirnid enne mahla pressimist ära.