Kindlasti on paljud perenaised teadmatusest oma lühendanud lõikelaua või noa eluiga või rikkunud toidu maitsed. Selleks, et seda ei juhtuks, vaatame lähemalt:

  1. Liha ja juurvilju ei tohiks lõigata samal lõikelaual. Olgu lõikelaud puust või plastmassist, liha lõikamiseks peaks siiski eraldi laud olema.
  2. Lõikelauda ei tohi pesta nõudepesumasinas ja seda olenemata sellest, kas tegu on puust või plastikust lõikelauaga. Nõudepesumasinas on vesi ja kuumus, mis võib lõikelauda praod tekitada või muuta selle kuju. Seetõttu on kindlam lõikelauda pesta korralikult nuustiku ja nõudepesuvahendiga.
  3. Lõikelaud tahab õlitamist. Kui lõikelaud on juba piisavalt teeninud, hakkab ta palju pestes kuivaks muutuma. Selleks tahab ta aeg-ajalt õlitamist saada ja parim on seda teha mesilasvahaga.
  4. Kas teadsid, et bambusest valmistatud lõikelaud on tugevam kui puust lõikelaud ning nüristab nuga kiiremini. Seega ostes bambusest lõikelaua, investeeri ka heasse noateritajasse.
  5. Klaasist ja marmorist lõikelauad on vaid ilu jaoks. Nendel lõikamine on sõna otseses mõttes noa surm.