NÕUKOGUDE NAINE 1954 | Kuidas hautada toiduaineid?
Eesti rahva raskematel aegadel on paradoksaalsel kombel söödud ikka hästi või vähemalt on ajakirjade "Nõukogude Naine" 1950date aastate retseptide järgi seda tehtud. Peaaegu igas ajakirjas tehakse toite veise lihast. Vabanduseks võib aga öelda seda, et tegemist ei olnud kindlasti tänases kvaliteedis lihaga, potti jõudsid ikka mitmeid talvi piima andnud lehmad. Seetõttu - kuna vintskeks elanud lehmaliha vajab pikka valmistamist - on 1950datel eriti populaarne hautamine ja hautiste tegemine.
1954. aasta ajakirja "Nõukogude Naine" järgi on "hautamine väheses vedelikus, väheses rasvas või mahlasemate toiduainete puhul nende enda mahlas roa valmistamine". Lisaks tuleb "hautada mõõdukas kuumuses, seejuures peab vältima roa sagedast segamist".
Avaldamegi Maitsed.ee lugejatele 1950date aastate perenaiste hautamisõpetusi ja kolm imelist retsepti.