Rasva saab hõrguks määrdeks muuta krehvtise küüslauguga ja pasteedile lisab aromaatset elegantsi armastatud Vana Tallinn. Määrded sobivad nautimiseks näiteks ahjusooja leivaga või hoopis rukkileiva krõpsudega.

Valmistamine


Seamaksa pasteet Vana Tallinnaga


  • Alustuseks puhasta maks korralikult ja lõika viiludeks. Seejärel lõika ka kõhuäär kuubikuteks ning prae koos maksa, sibula ja küüslauguga.
  • Maitsesta praetud tükid soola ja pipraga ning pane kaheks tunniks haudepotiga 120 kraadi juurde küpsema.
  • Pärast küpsetamist vala kogu poti sisu koos vedelikuga blenderisse ja püreesta.
  • Vala püree tagasi potti ja kuumuta keemiseni, lõpuks lisa või, liköör ja maitsesta vajadusel veel kord.
  • Pane pasteet vormidesse ja lase jahtuda. Enne serveerimist võib valminud pasteedile uhkema väljanägemise andmiseks ka krõbesibulat peale pudistada.
Küüslaugune searasva võie


  • Lõika pekk kuubikuteks, raputa peale soola ja pane ööseks külmikusse seisma.
  • Järgmisel päeval pane soolapekk blenderisse, lisa küüslaugud ja tüümian ning purusta ühtlaseks võideks.
  • Võie jaga kausside vahel ning aseta seejärel paariks tunniks külmikusse tahenema.
  • Enne serveerimist kaunista krõbesibulaga.