Kaks kalarooga, mis viivad valminuna lausa keele alla
Kui süda on vesine ja hing ihkab midagi soolast, tasub valmistada kala, aga veidi teistmoodi kui tavaliselt. Lihtsa soolaheeringa asemel võib heeringavõiet ning küpsetatud tursale segada juurde isuäratava paprikakastme, vahendab Elukunst.com.
Heeringas kreeka pähklitega. Vaja läheb: heeringas, 1-2 õuna, 1 sibul, 10-12 kreeka pähkli tuuma, 2 muna, 3 spl majoneesi, 3 spl rohelist sibulat.
Heeringas fileerida ja lasta läbi hakklihamasina. Samuti peenestada (näiteks lasta läbi hakklihamasina) ka keedetud munad, mugulsibul, kreeka pähkli tuumad ja eelnevalt seemnetest puhastatud õunad. Saadud mass segada majoneesiga ning garneeringuks kasutada rohelist sibulat.
Küpsetatud tursk paprikaga. Vaja läheb: 700g tursafileed, 800 g-1 kg paprikaid, 2 muna, 2 spl tomatipüreed, 4 spl võid ning maitse järgi soola, pipart ja suhkrut.
Paprikad tuleb seemnetest puhastada ja praeahjus küpsetada. Küpsenud paprikakaunadelt eemaldada n-ö nahk ja mikserdada peeneks. Saadud massi hulka lisada eelnevalt vahustatud või, toores muna, tomatipüree ning sool ja suhkur.
Tursafilee paneerida jahus, kuhu on eelnevalt segatud soola ja pipart. Filee praadida kergelt läbi, asetada võiga määritud küpsetusvormi ning katta paprikapüreega. Ahju minev kala ja segu valada üle sulavõiga ja küpsetada 15 min. Head isu!