Juba eelmisel aastal võtsid Saksa liidumaad ühehäälselt vastu ettepaneku mõistete „vegan“ ja „vegetaarne“ üleriigiliste definitsioonide kehtestamiseks, mis võis anda tõuke ka Euroopa Komisjonile.

EVU ettepanek mõistete „vegan“ ja „vegetaarne“ defineerimiseks on järgmine ...

Vegantoidud on toidud, mis ei ole loomset päritolu ning nende üheski tootmis- ega töötlemisetapis ei ole kasutatud ega neile lisatud järgmisi loomset päritolu aineid töödeldud või töötlemata kujul:

  • koostisosad (sealhulgas lisaained, kandjad, lõhna- ja maitseained ja ensüümid)
  • abiained
  • ained, mis ei ole lisaained, aga mida kasutatakse samal viisil ja eesmärgil nagu abiaineid.

Vegetaartoidud täidavad ülalnimetatud nõudeid, erandiga, et nende tootmisel võib lisada või kasutada järgmiseid aineid:

  • piim
  • ternespiim
  • munad
  • mesi
  • mesilasvaha
  • taruvaik
  • villarasv/lanoliin, mis on saadud elusatelt lammastelt
  • või nende koostisosad või saadused.
Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav. Vegan Restoran