• 400 g Nutri Bio täistera- või Nutri Mio gluteenivabu või Reggia tavalisi spagette
  • 2–4 (500–600 g) kanafileed
  • 2 sl võid
  • 2 sl õli
  • 1 keskmine sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 200 g kirsstomateid
  • 3 sl Reggia passata’t (soovi korral)
  • 2 purki (480 g) Reggia terveid tomateid omas mahlas
  • 1 tl kuivatatud ürdisegu (nt Vahemere või Provence’i)
  • soola, suhkrut, värskelt jahvatatud musta pipart
  • basiilikulehti ja parmesanilaaste või riivitud parmesani (parmesani asemel sobib ka muu kõvem ja tugevama maitsega juust)

Aseta kanafilee küpsetuspaberi või toidukile vahele ja tambi tömbi esemega jämedamat osa pisut õhemaks, et filee oleks ühtlase paksusega. Suuremad fileed võid pooleks lõigata. Maitsesta soola ja pipraga.

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Poolita kirsstomatid, suuremad lõika neljaks. Haki ka konservtomatid väiksemaks. Keeda spagetid pakendi juhiste järgi ja nõruta.

Kuumuta pannil 1 sl õli ja 1 sl võid ning prae selles kanafileed keskmisest pisut madalamal kuumusel mõlemalt poolt, kuni filee on läbi küpsenud ja kuldpruuniks muutunud. Tõsta liha pannilt.

Pane pannile ülejäänud õli ja või ning prae selles sibulat u 8 minutit, kuni see on pehme ja klaasjas, lisa küüslauk ja prae veel u minut. Seejärel lisa paprikapulber ja kuumuta segades veel minut. Pärast seda vala pannile värsked ja konservtomatid koos purgis olnud vedelikuga, lisa ürdisegu ja soovi korral ka passata ning lase kastmel õrnalt podisedes u 30 minutit keeda, kuni see on ühtlaselt paks. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning aseta kanafileed kastme sisse. Serveeri koos spagettidega, puista peale juustu ja basiilikulehti.

Jaga
Kommentaarid