Aega kulub 20 minutit, jätkub neljale.

  • 400 g Reggia tavalisi või Nutri Mio gluteenivabu pennesid
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 väiksem sibul
  • 1 sellerivars
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 purk (350 g) Reggia „i Regionali” pastakastet tomati ja basiilikuga
  • 200–300 g kirsstomateid
  • 1 purk (400 g) kikerherneid või läätsi
  • soola, suhkrut, kuivatatud punet ja pipart (maitsestamiseks)
  • 50 g kõvemat veganijuustu või parmesani
  • basiilikulehti

Keeda makaronid pakendi juhiste järgi soolaga maitsestatud vees al dente ja nõruta. Nõruta ka kikerherned või läätsed.

Haki sibul, seller ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli ning prae selles sibulat ja sellerit keskmisel kuumusel, kuni need on klaasjad ja pehmed (u 8 minutit). Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel paar minutit.

Vala pannile pastakaste u 1,5 dl veega ja lisa tomatid. Hauta u 5 minutit, kuni tomatid on pehmed. Lisa ka läätsed või kikerherned, maitsesta ja hauta veel umbes minut. Sega kaste ja nõrutatud makaronid läbi. Serveeri koos riivitud juustu ja basiilikulehtedega.

Jaga
Kommentaarid