FOTOD | Eesti gastronoomia Oscarite koorekihi napsas väikene Jaapani restoran Haku
Reede õhtusel galaõhtusöögil jagati välja 2017. aasta Silverspooni auhinnad. Tosinas kategoorias välja antud auhindu noppis enim Narva maanteel asuv väikene Jaapani restoran Haku. Haku võitis nii parima teeninduse kui ka parima rahvusköögi kategoorias, aga ka parima peakoka tiitli. Parim peakokk sel hooajal on Suichi Shiraishi.
Fine dining kategooriavõit läks restoranile Ö, casual diningu kategooriavõidu pälvis restoran Ribe. Parima pererestorani tiitli võitis teist aastat järjest GOSPA Saaremaalt. Parima Eesti köögiga restoran on Juur ning parim kohvik Gianni Cafe. Tänavatoidu kategooriavõit läks Burger Kitchen Street Gourmet’le ja parim gastropubi on Kolm Sibulat. Taimetoidu pakkuja kategooriavõidu pälvis vegan restoran V.
Kuna Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi, siis annetatakse auhinnagaala piletite müügist 10 eurot iga müüdud pileti eest “Noore koka” fondi. Selle aastal pälvis noore koka auhinna Karolyn Perle kes sõidab oma kokandusoskuseid arendama Michelini tärniga pärjatud restorani OLO, meisterkoka Pekka Terävä käe alla.
Pidulikul gaalal serveeriti külalistele 4-käiguline hõrk menüü nimega “Piirideta” ehk “No Boundaries”. Õhtusöögi autoriks oli Silverspoon 2016 konkursi parim peakokk Mihkel Rand. Silverspoon konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani. Sellest hooajast liitus korraldusmeeskonnaga ka ettevõtja Andres Peets. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.