Tallinna Restoranide Nädala poolses kõnes toodi välja, et 2011 aastal alguse saanud 25 osalejaga üritus, on 2017 aastaks kasvanud restoranimaastiku üheks kaasahaaravaimaks toidukultuuri sündmuseks Tallinnas. Külastajate huvi on kasvav ja restoranide nädal toob Tallinna restoranimaastikule ühe nädala jooksul ligi 18000 külastajat, mis on märkimisväärne arv. On rõõm tõdeda, et väljas söömine on kasvanud ja oleme jõudsalt lähenenud selles osas teistele Euroopa pealinnadele kus restoranide külastus on loomulik osa toidukultuurist.

"Restoranide nädal on kaasa aidanud mitte ainult toidukultuuri tõusule vaid ka teeninduskultuuri arengule ja külalislahkuse olulisusele. Restorani külastus ei ole pelgalt söömine vaid tervik emotsioon, mis koosneb nii suurepärasest toiduelamusest ja teenindusest kui ka nauditavast interjöörist. Restoranide üha arenev sisekujundus ja omanäolisus on tõusteel ja see on väga rõõmustav," ütles avakõnes üks korraldaja ja Pädaste mõisa peremees Martin Brauer.

Väga hea tasemega restorane leiab juba kõikidest Tallinna linnaosades ja asumites. Suurepärase toidukultuuri elamuse saab lisaks kesk- ja vanalinnale nii Pirital, Koplis, Nõmmel, Õismäel, Kalamajas kui Ülemistel.

Breuer tõi välja, et Tallinna Restoranide Nädal saab uhkusega öelda, et nüüdseks on Tallinna Restoranide Nädal toonud kokku üle 100 000 külastaja, mis on märkimisväärne hulk Tallinna restoranimaastikul.

Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele ning seeläbi reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta.

Nagu ka varasemalt saab Tallinna Restoranide Nädalal valida kahe pakkumise vahel:

  • Lõunasöök 10€ väärtuses ja õhtusöök 20€ väärtuses
  • Lõunasöök 15€ väärtuses ja õhtusöök 30€ väärtuses

Osalevad restoranid:

Alexander Chef's Table
Balthasar
Bordoo
Chedi
Cru
DOM
Dominic
Enoteca Lucca
Fahle restoran ja Caffe
Gianni
Gloria Veinikelder
Goodwin Steak House
JUUR
Kaks Kokka
Kolm Sibulat
Konrad
Kopli
Korsten Armastus & Hea Toit
La Bottega
La Tabla
Leib Resto ja Aed
Lusikas
Meat Resto Butchery
Mehed Köögis
MEKK
Mix
Mon Repos
Mon Repos Peakoka korrus
Monaco
MOON
NOA
Paju Villa
Platz
Rae
Ribe
Salt
Sardiinid
Stenhus
Tai Boh
Tchaikovsky
The Able Butcher
TOA / Taste Of Asia
Trofe
Trühvel
Tuljak
Umami Resto
Ö
7 ÜRTI