05.02.2021, 19:25
RETSEPTID | Maiustama! Martsipani pehme puudutus küpsises, pirukas, suflees ja galetis
(2)Martsipanile mõeldes tulevad mulle alati esimese asjana silme ette sõjaeelse vabariigi aegse Stude maiuseäri pontsakad maalitud martsipanikujukesed ja ah kui peened kommikarbid. Neid retsepte välja mõeldes tuli seepärast tuhin natuke nostalgitseda ja magusat vana aja hõngu neisse sisse segada.
Nätskelt pehmed saksapärased martsipaniküpsised on hirmus nunnu välimusega. Pirni ja martsipani magus kooslus on vankumatu. Kui nende tainapesa veel mõru sulašokolaadiga üle pintseldada, saab pirukapõhi hullutavalt krõbe. Valenapooleon passib nii hästi ühte apelsiniaroomiga vääristatud jogurtikreemiga. Õhkõrn suflee mõjub tänu martsipanile eriti pidulikult, jogurt toetab tagant väikse hapukusega. Õuna-martsipanigalett maitseb oi-va-li-selt!
Oled juba tellija?