Maailma esimene suitsutatud vesi, mis maksab rohkem kui kallis viski
Toidufetišite tõeline aeg on praegu käes ning vist ei ole võimalik minna kaugemale kui suitsutada vett ja panna see viskilaadselt tammevaati vananema. Kuid just sellise vee on tootnud Suurbritannia firma nimega Halen Mon.
Tuleb siinkohal aga teha täpsustus: see viskist kallim suitsutatud vesi on tegelikult maailma ühe kuulsaima ja eksperimenteerivama peakoka ehk Heston Blumenthali tellimus oma restorani Fat Duck sutsuste roogade valmistamiseks, vahendab The Independent.
Originaalis toodab firma Halen Mon Walesis meresoola, kuid peakoka palve peale pandi tööle masinad, mis ringeldavad filtreeritud allikavett 10 päeva torudes, milles on sees ka tammelaaste, tammeklotse ja ka tammepuru. Tulemuseks on peale teistkordset filtreerimist pruunikas vedelik, millel küljes tugev suitsune ja põlend puidu aroom ning mekk.
100ml pudel seda vett maksab 4,5 eurot, samal ajal kui sama kogus head Glenliveti Reserva Single Malt viskit saab kätte 3,5 euro eest. Heston Blumenthal kasutab seda vett näiteks restoranis risotto ja muude suitsuste toitude valmistamisel.