Kirster Kivi Taipärane kiluvürts

Loorber, koriander, vürts, must pipar, nelk, ingver, kaneelikoor, muskaat, kurkum, tšillipipar, laimilehed, galangal, sidrunhein, sichuani pipar, bali pipar, roosa himaalaja sool (lisa soola 0,5 kilo kilude või räimede kohta 50 grammi), suhkrut, kolme-nelja laimi mahl, tubli sorts kalakastet ja soovi korral ka veidi krevetipastat.

Uhmerda kõik maitseained kokku, lisa vedelamad kastmed ja sega kilude/räimedega kokku. Lase külmas kohas maitsestuda mõned päevad, aeg-ajalt segades.

Kirster Kivi Indiapärane kiluvürts

Loorber, koriander, vürts, must pipar, nelk, ingver, kaneelikoor, muskaat + kurkum, chillipipar, tähtaniis, kardemon, vürtsköömned, lambläätse lehed ja seemned, currylehed, asaföötida, sinepiseemned, garam masala, must himaalaja sool (lisa soola 0,5 kilo kilude või räimede kohta 50 grammi), suhkrut, mõned supilusikatäied mango pickle´t (marineeritud vürtsikas mango) ja sama kogus riivitud küüslauku ja ingverijuurt.

Uhmerda kõik maitseained kokku, lisa vedelamad kastmed ja sega kilude/räimedega kokku. Lase külmas kohas maitsestuda mõned päevad, aeg-ajalt segades.

* * *
Hea lugeja!
Nagu ka videost näete, kuulutas Maitsed.ee välja ka võistluse Eesti parima kilumarineerimisretsepti leidmiseks. Palun saatke oma kilumarinaadid koos piltidega aadressile info@maitsed.ee!
Parima retsepti valib välja teenekas žürii, kuhu kuulub ka Krister Kivi ja Maitsed.ee oma esindajaga. Võitja auhinnaks on kaks pakki maitseainesegu, millega teha järgi videos nähtud Tai ja India kilud!