Selgusid Eesti ühe olulisema gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid
Audiitorfirma PwC on läbi töötanud ja kokku lugenud gastronoomiakonkursi Silverspoon kohtunike hääled ning välja selgitanud tänavused finalistid. Esmakordselt Silverspoon konkursi ajaloos kasutati tagasiside kogumiseks ja finalistide häälte kokku lugemiseks e-lahendust.
Hooaja iga kategooria võitjad kuulutatakse välja 3. novembril Rotermanni Soolalaos toimuval pidulikul auhinnagaalal.
Parima peakoka tiitli nimel jätkavad võistlust Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Ö, Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Kaks Kokka, Shuichi Shiraishi restoranist Haku ja Costantino Veglianti restoranist Gianni. Parima teeninduse kategooria finalistid on Ribe, Haku ja Gianni ning taimetoidu pakkuja Vegan Restoran V, Raimond ja Ö.
Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutava audiitorfirma PwC Baltikumi juhtivpartneri Ago Vilu sõnul kasutati esmakordselt restoranide hindamisel elektroonilist süsteemi. “See muutis infoliikumise kohtunikelt meieni oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ning sujuvamaks. Samuti võimaldas uus e-hindamise süsteem kordades kiiremini kokku lugeda hääled ja koostada restoranidele väärtuslikud tagasisidematerjalid.” selgitas Vilu.
Silverspooni 2017. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 3. novembril Rotermanni Soolalaos toimuval pidulikul auhinnagaalal, kus parimaid tunnustab Michelini tähega pärjatud restoran OLO tippkokk Kim Mustonen Helsingist. Kõik piduliku auhinnagaala piletid on tänaseks läbi müüdud.
Gaalal ootab külalisi 4-käiguline hõrk menüü nimega ‘’Piirideta ‘’ ehk ‘’No Boundaries‘’, kus pakutakse nii šampanjat kui ka spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Õhtusöögi autoriks on Silverspoon 2016 konkursi parim peakokk Mihkel Rand. Esineb Liis Lemsalu bänd ja piduliku autasustamise tseremoonia viib läbi Mart Mardisalu.
“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist Helsingis, Michelini tärniga pärjatud restoranis OLO, meisterkoka Pekka Terävä käe all,” lisas Marje Hallik-Wilson.
2017. aasta hooaja finalistid selgitati järgnevates kategooriates:
Fine dining
Casual dining
- Gloria Veinikelder
- Kaks Kokka
- Ribe
Pererestoran
- GOSPA
- Lucca
- Ylicool
Eesti köök
- Farm
- Juur
- Leib Resto & Aed
Kohvik
- Café Lyon Meistri
- Gianni Café
- Hapsal Dietrich
Pub/Brasserie
- Kolm Sibulat
- Frenchy
- Saku Gastropub
- Al Mero Pizza
- Papa Joe
- Burger Kitchen Tänavagurmee
Silverspooni konkursi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Andres Peets. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.
MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.