Taim on vähenõudlik ning kasvab praktiliselt igal pool. Taim talub kuni 35-kraadist pakast ning talveks maasse jäänud mugulaid võib kuni kevadeni välja kaevata. Kui maapirn on juba aeda istutatud, siis naljalt temast enam lahti ei saa – seega tasuks võitlemise asemel maapirni häid omadusi maksimaalselt ära kasutada.

Mida maapirnist valmistada?

Tasub teada, et mugulad kipuvad seistes pruuniks minema, seega tasuks neid sidrunihappega üle pritsida. Mugulaid on hea kasutada riivituna salatites, lisada suppidele või küpsetistesse (pannkoogid).

Kõige klassikalisem variant on süüa maapirni hapukoorega. Lihtsalt riivi maapirn, sega see hapukoorega ning maitsesta. Maapirni võib lisada näiteks porgandikotlettidesse.

Stoovitud maapirn:

Pool kausitäit maapirne valada üle kuuma veega ning lasta neil paar minutit kuumas vees seista. Seejärel eemaldada mugulatelt koor ning lõigata seibideks. Seibidele lisada veerand kuni pool pakki võid, veidi muskaatpähklit ning soola ning valada üle rõõsa koorega. Seejuures jälgida, et maapirnid kaetud oleksid. Nüüd panna maapirnid keema. Kui seibid on pehmeks keenud, segada juurde tükeldatud petersell.