29.09.2017, 12:52
Peipsimaa vanausuliste kukeseenepirukas lillkapsa ja tilliga
Peipsimaa pirukatest räägitakse legende. Inimesed proovivad neid kodudes ja kohvikutes järele valmistada, kuid päris seda õiget mekki juurde ikka ei saa. Proovime siiski sügiste kukeseentega ligilähedale jõuda!
FOTO:
Koostisosad:
Taigen
- 1 l Piima
- 100 g Margariini
- Klaas toiduõli
- 50 g Pärmi
- 1 tl Suhkrut
- 1 tl Soola
- 2 kg Jahu
Täidis
- 700 g Kukeseeni
- Sibulat
- 5 tk Keedetud mune
- 100 g Võid (82%)
- 300 g Lillkapsast
- Tilli
- Meresoola
- Musta pipart
Väidetavalt on Peipsimaa imeliste pirukate nurgakiviks taigen ning siidine taigen saadakse ohtra õli kasutamisel. Võtke retsept aluseks ja hakkame küpsetama!